Monday, April 26, 2010

39 weeks

Weehuuu. Salam frens

Lama dah tak update..I'm still here, carrying my bump huhu..belum beranak lagi. lama tak update mcm tgh confinement je kan. hihi
My last check up was ok...takdela pulak Dr suruh induce sebab my urine result ok...alhamdulillah today I am 39 weeks & 3 days...next saturday genap 40 weeks. agak2 overdue tak? huhu usually Dr will give extra one week je kan..so insya Allah if bukan this week, next week lah kot kan. either one harap2 mummy & baby selamat sehat sejahtera. ;)
So far I only rase period cramp je...dats all...yeap I'm mentally & physically prepared for the labor...but tipu lah if I tak takot...huhu mixed feelings rite now...1st time mummy kan..xde experience beranak...so any kemungkinan ade...apepun I just hope both of us will be ok..aminnnn

So far I'm doing good...ade pulak org tanye 'how many months to go?" ohh sebenarnye saya tgh sarat ni huhuhu...nampak je cergas semacam but penat sebenarnye...sakit2 tu wajib...badan makin berat...jalan pun mcm ape je...takpelah tak lama je lagi kan :)

oh last saturday I went to Pureen Warehouse Sale....aiyoyoyo it was crazyyyyyyyyyyyyy...the crowd ramai sgtttt...the people said dat was the largest crowd they ever received...sebelum ni tak pernah mcm tu..I sampai around 10.15am tu pun ramai dah keluar bawak bag plastic...they said gate open at 10am rupenye dalam 9am dah bukak sebab dah ramai datang...so redah je lah..mmg dah tahu nak grab ape kan..so I tak survey the stuffs, grab n grab je...baju2 mmg dah banyak habis...entahla some people beli nak jual balik kot? sebab murah sgt from rm1-rm12 if I'm not mistaken lah...but mmg worth buying....I bought some baju basahan for the baby sampai boleh pakai umur setahun kot..hahaha takpe murah pun rm2 jeeeeee...mmg mcm2 size ade semua dah bercampur pun...ramai yg grab banyak pastu pilih kat tepi...yang dia tak nak dia campak je last2 kotor kene pijak...hmmm x baik lah kan mcm tu...I bought some toiletries, detergent,etc too...mmg puas hati tapi memang tak nak pegi lagi dah...but my friend who went there on sunday cakap tak ramai org pun..tapi barang pun x banyak..especially baju lah...other stuffs still ade lagi. the next morning badanku sakit2 mcm lepas gi personal training at the gym @_@

oh I just received a sad news from my mom...one of my auntie (my dad's cuzzy) passed away this morning at ampang puteri hospital. Takziah to her family.

7 comments:

Mawar_Mohamad said...

Salam dida, sound like u mmg btul2 keep urself active eventho da hit 39 weeks!! Good in a way. Im near 39 weeks to tp hv been taking it easy in d past week sbb mmg extra letih rs xlarat especially on my left side rs mcm bengkak water retention dari bahu sampai hujung kaki :( seksa beb smpi ke urat pinggul, peliknye on right side xcarry same pain and burden. Mmglah cara berjln nw tah pape je stail haha. Redha and sabar je la wait saat delivery day kita ye. Tc, salam takziah to your family btw on the passing of ur relative :|

DiDa BumBLeBee said...

salam. hai mawar. i nampak je active tapi now cepat sgt penat,sumtimes terbongkok2 mcm nenek,simptom akhir2 pregnancy kan...thanks mawar for the wish..u tc too n update bile dah deliver nanti :)

f.i.e.z.a said...

dida dear kalo dah deliver lemme know k.
how time flies kan.
kite kenal dari u single, kapel, tng, kawen n now expecting a baby in few days time lagi
gosh.syahdu plak.
my doa will always be wif u :)

SaRaa said...

hi dida, enjoy ur last moment of pregnancy..sure u'll miss it one day..selamat bersalin..:)

DiDa BumBLeBee said...

sis fieza : thank u sis. yeah u witnessed everything in my life sejak zmn single until now huhu me pun sebak bile ingat.

saraa : thanks dear :)

fana said...

alahai seronoknya dia bershopping brg baby nanti dh deliver bgtau tau k take care dear

DiDa BumBLeBee said...

Fana : insya Allah..pls pray for us :)