Wednesday, March 24, 2010

tak sehat


Hello.....it has been a week since I got sick & I'm still not fully recovered :( terseksa sgt with my runny & congested nose arghhh it's even hard for me to get a good nite sleep....kalau dah demam selsema & batuk mmg paling mujarab is tido kan...the body will heal by getting enuff sleep...I've tried all the traditional remedies such as honey + lemon, inhale the vicks with steam water, minum air suam banyak, etc but tak dapat jugak baik n paling susah tido, there was one nite when suddenly I woke up & vomited, I cried as I felt so weak & hard to breathe so yours truly pegi lah hospital last week sbb dah sgt teruk kan...Dr prescribed low risk medication with the right dose as I'm pregnant kan tak boleh simply ambik any medicines.....mencabar bila sakit time pregnant ni...semua bende tak boleh buat...sakit sendi yg menyengat lagi..aduhaii...tapi takpe ni dugaan..kene sabar ok dida...remind diri sendiri...pls pray for my well-being thank youu :)

yesterday I went to KKSA for my 34++ wks checkup (I'm reaching 35wks dis Sat weehuu)
BP : ok
urine : ok
Hb : dia x check pun...last 2 weeks : 12.7
weight : naik 0.9kg

My next appmt kat gomen will be in the next 2 weeks....that will be the last 2 wks gap checkup..lepas ni checkup seminggu sekali...huuuu next week checkup kat private lak...nak tgk bape kg dah baby ni...ohh I dapat tgk my baby's elbow! haha seriously...dia suke tolak2 n memang funny tengok tummy sendiri kejap besar kat kiri kejap besar kat kanan n kejap2 up & down..baby masih lagi active eventho dah tak cukup ruang...everytime dia gerak I yg rase senak & sometimes sakit huhu...I should enjoy this moment...nanti baby dah keluar mesti rindu kan ade human main2 dalam perut kite...hehe

oh how I wish dapat pergi to the gath kat the zon tu..tapi I ade hal on dat day..we'll see how...if dapat pergi mesti org pertama I cari Azie hehe ade gang preggers kan..

oklah dah time for me to have my meds. later~

6 comments:

Nariko said...

Dida... hope u're getting better. mmg kalau sakit time preggy ni .. Ya ampun.. terseksa taw,takut nk mkn ubat,tk makan ubat tak baik pulak..

btw.. dtg la dtg la.. nk jumpa u jugak. kawan preggieku. heheheh

DiDa BumBLeBee said...

thanks dear...insya Allah if i sehat i'll c u there :)

Mawar_Mohamad said...

Salam perkenalan Dida! Bloghop from Nariko's, suka ur nickname ;) get well soon k, we are more or less at same stage of preg :)

DiDa BumBLeBee said...

hai mawar, huhu tq tq. salam perkenalan :)

SaRaa said...

hi dida..juz wanna share my experience..u have another 1 months to go..do take care of urself yea..i dulu demam masa dh buka 4cm..it was 1 day before i deliver..time tu heartbeat baby pun laju..risau je takut time nk bersalin still laju heartbeat nyer..mujur esoknya dah baik demam, his heartbeat back to normal..then br betul2 terasa nk bersalin..gudluck to u..doa n tawakal k..get well soon..:)

DiDa BumBLeBee said...

hai saraa...tq for sharing...pray for me yea :)